Essentials

Je hoeft niet meer naar de Duitse supermarkt. Essentials vuurwerk is veel vuurwerk voor weinig geld. Verkrijgbaar bij Xena Vuurwerk in Ede

Het vuurwerk van Essentials kenmerkt zich door compacte cakes die voor relatief weinig geld kunnen worden aangeboden aan particulieren.

Door gebruik te maken van een andere kruitvulling en veelal kleinere kalibers, worden bij deze compacte cakes de kosten bewust laag gehouden.

De uitwerkingen in dit vuurwerk zijn daarom wel kleiner en gaan minder hoog dan die van bijvoorbeeld RedWire cakes. Maar de prijzen zijn dus ook lager!

Vergelijking met Duits vuurwerk

De Essentials lijn is van oorsprong een serie die op de Duitse markt is gebracht. De vergelijking met Duits vuurwerk gaat in dit geval dan ook helemaal op.

Duitse vuurwerkcakes mogen net als in Nederland maximaal 500 gram kruit bevatten, echter wordt deze 'grenswaarde' in het Nederlandse vuurwerk normaal gesproken vaker benaderd. In Duitsland hecht men traditioneel ook meer waarde aan de kleuren dan aan de knallen.

Essentials biedt u wel het voordeel dat er geen reis naar een Duitse supermarkt meer nodig is........ het is gewoon in Ede verkrijgbaar :-)!

Waarom zou je ook de wet overtreden?

Het wordt tegenwoordig als heel normaal gezien om in Duitsland vuurwerk te kopen en er vervolgens mee naar Nederland te rijden. Ook de overheid lijkt deze 'import' door particulieren te gedogen.... Terwijl de wettelijke regels duidelijk zijn en dezelfde overheid dit wel controleert bij vuurwerkbedrijven. Zij dienen elk artikel dat zij over de grens brengen, minimaal 48 uur van te voren aan te melden bij de Inspectie Leefomgevingen Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Dit heeft voornamelijk te maken met het toezicht op de wettelijke voorschriften waar consumentenvuurwerk in Nederland aan moet voldoen. Ten aanzien van consumentenvuurwerk wat aan particulieren wordt verstrekt, zijn bijvoorbeeld de volgende eisen gesteld:

  • Het artikel moet voorzien zijn van een Nederlandse gebruiksaanwijzing
  • Op het etiket moet de tekst 'geschikt voor particulier gebruik' staan

Wanneer je vuurwerk in een Nederlandse vuurwerkwinkel koopt weet je zeker dat je aan deze wettelijke eisen voldoet. En als de prijs ook geen doorslaggevende factor meer is, kun je dus beter jezelf deze reis besparen en niet het risico lopen de wet te overtreden!

XENA Vuurwerk B.V.
Hoorn 20
6713 KR, Ede (NL)

Telefoon: 0318 - 654646
E-mail: info@vuurwerkfeest.nl

KvK-nummer: 09144294