Vuurwerkfestival Scheveningen 2016

Xena Vuurwerk was in 2016 verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de vuurwerkshows tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen

Xena Vuurwerk was in 2016 verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de professionele vuurwerkshows op het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen.

Tijdens dit vuurwerkfestival zijn in samenwerking met buitenlandse pyrotechnische bedrijven 8 professionele vuurwerkshows geschoten. Vele honderdduizenden toeschouwers hebben vanaf de boulevard en het strand van Scheveningen genoten van deze spectaculaire vuurwerkshows.

Internationale competitie

Het Internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen wordt jaarlijks geschoten vanaf pontons op de Noordzee. Iedere editie heeft een ander deelnemersveld met topbedrijven uit de wereld van de pyrotechniek.

In 2016 bestond het deelnemersveld uit de volgende bedrijven:

  • Hermanos Caballer - Spanje (winnaar 2016)
  • HC Pyrotechnics - België
  • Nico Feuerwerke - Duitsland
  • Vulcan International - China

Op elke avond werd de eerste show verzorgd door Xena Vuurwerk, waarbij een landenthema verwerkt was in de vuurwerkshow.

Tijdens het Vuurwerkfestival Scheveningen is in 2016 een vuurwerkshow geschoten door Hermanos Caballer uit Spanje

8 vuurwerkshows - 400.000 toeschouwers

Het Vuurwerkfestival wordt jaarlijks op 2 vrijdag- en zaterdagavonden in augustus gehouden. Op elke avond worden 2 professionele vuurwerkshows tot ontbranding gebracht vanaf een groot ponton voor de kust van Scheveningen. Gemiddeld trekt dit evenement 100.000 toeschouwers per avond, die vanaf de boulevard en het strand kunnen genieten van spectaculaire vuurwerkshows.

Het internationale deelnemersveld brengt gevarieerde shows door de verschillende schietstijlen per bedrijf en de toepassing van unieke producten. Voor elke vuurwerkliefhebber is het Internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen een aanrader om te bezoeken. Schietbedrijven uit de internationale vuurwerkwereld zorgen elke avond voor een unieke vuurwerkervaring!

Op de hoogte blijven van nieuws over de komende edities van het Vuurwerkfestival? Check dan de officiële website van het Vuurwerkfestival Scheveningen.

Xena Vuurwerk BV is verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de professionele vuurwerkshows op het Vuurwerkfestival Scheveningen
XENA Vuurwerk B.V.
Hoorn 20
6713 KR, Ede (NL)

Telefoon: 0318 - 654646
E-mail: info@vuurwerkfeest.nl

KvK-nummer: 09144294