SAIL Amsterdam 2015

Sail Amsterdam 2015

In augustus 2015 was Amsterdam 5 dagen lang het nautische middelpunt van de wereld. Bijna 2,3 miljoen mensen hebben tijdens SAIL Amsterdam genoten van de prachtige Tall Ships, muziek, entertainment en ............ de 4 spectaculaire vuurwerkshows!

Xena Vuurwerk is er trots op dat zij tijdens dit internationaal bekende evenement de organisatie van de 4 grote professionele vuurwerkshows heeft mogen uitvoeren. Mede vanwege het prachtige weer en de geweldige sfeer op dit evenement zijn het 4 absolute topshows geworden waar we nog lang van nagenieten.

Voorbereidingen voor de vuurwerkshows

De vuurwerkshows werden geschoten op woensdag, donderdag, vrijdag en de afsluitende zaterdag, maar Xena vuurwerk is al op maandag begonnen met de voorbereidingen op de locatie.

Op 2 grote pontons, die veilig in een werkhaven aan het IJ waren afgemeerd, werden de schietinstallaties voorbereid. Vanwege de omvang van de shows waren er honderden rekken voor mortieren, single shots, cakeboxen en Roman candles nodig. Alle installaties en rekken werden goed vastgezet, zodat het afschieten van het vuurwerk veilig zou verlopen.

Tijdens de afsteekdagen werden door een grote groep pyrotechnici alle vuurwerkeffecten voorzien van elektronische ontstekers en zorgvuldig op de juiste posities geplaatst. Vele honderden shells (caliber tot 6"), cakeboxen, Romeinse kaarsen en single shots waren elke avond verwerkt in deze vuurwerkshows.

De vuurwerkshows van Xena Vuurwerk tijdens SAIL Amsterdam 2015 werden opgebouwd op grote pontons

De vuurwerkshows boven het IJ

Voorafgaand aan de shows werden de pontons rond 22.00 uur door een sleepboot vanuit de werkhaven naar de afsteeklocatie midden op het IJ gevaren.

Het water van het IJ was elke avond gevuld met honderden (rondvaart-)boten die waren volgepakt met toeschouwers. Op de kades rondom stonden tevens vele duizenden mensen in afwachting van de vuurwerkshows.

Na 'groen licht' vanuit de organisatie van SAIL werd door Xena Vuurwerk de volledig computergestuurde show ontstoken. Met ruim 1500 vuurwerkeffecten in een tijdsbestek van ongeveer 13 minuten werd de lucht boven het IJ gevuld.

Met het beste vuurwerk wat leveranciers uit Europa en China te bieden hebben werden op deze 4 avonden zeer spectaculaire shows neergezet die in Nederland zelden vertoond worden.

XENA Vuurwerk B.V.
Hoorn 20
6713 KR, Ede (NL)

Telefoon: 0318 - 654646
E-mail: info@vuurwerkfeest.nl

KvK-nummer: 09144294